Angajații prefecturilor primesc un spor de 30% pentru risc COVID-19

bani_29855400

Angajatii prefecturilor din tara primesc  un spor de 30 % din salariul de baza pentru ca vin la munca in pandemie. Fie ca sunt soferi, secretare sau ingrijitori, toti sunt platiti in plus pentru ca risca sa se infecteze in orice moment. Aceste categorii salariale sunt rasplatite, in  timp ce  personalul din domeniul sanitar sau de aparare protesteaza in strada.

In Iasi din cei 48 de angajati ai Prefecturii doar 3 nu beneficiaza de acest spor.

Dincolo de prefect si subprefect care nu beneficiaza de acest spor , salariile brute  la care se adauga in plus 30% sunt cuprinse intre 3000 si 10 000 de lei.

Acordarea se face in temeiul OUG 131/2020 care nominalizeaza personalul Institutiei Prefectului implicat in activitati de prevenire si combatere a efectelor pandemiei Covid 19.

Florin Citu- premier

Reporter: Care este diferenta dintre un angajat al prefecturii si un politist care la fel este in prima linie si nu primeste acest spor de 30%?

Cîțu: Suntem in acest moment in procedura de constituire a bugetului pentru anul 2021. Toate actele legislative care au fost acordate si anul trecut sau care sunt in vigoare vor fi analizate prin perspectiva spatiului bugetar de anul acesta.