Angajații Penitenciarului se pregătesc de grevă

Nemulțumirile angajaților din penitenciare

In peroada 1 – 10 august, membrii Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor vor notifica conducerile penitenciarelor refuzul de efectuare a orelor suplimentare, vor adresa solicitări de plată a orelor suplimentare restante şi vor formula plângeri prealabile din partea tuturor sindicatelor pentru modificarea ordinelor şi dispoziţiilor ilegale în materia plătii orelor suplimentare şi a împuternicirilor.

Acestea sunt principalele demersuri care urmeaza sa fie facute de sinidcalisti pentru a trage un semnal de alarma cu privire la nedreptatile care se fac angajatilor din penitenciarele din Romania.

Prezent la emisiunea Invitatul Jurnalului, Dorin Șcarlii, liderul sindicatului Iuris al Penitenciarului Iasi a precizat ca deja se fac demersuri pentru ca nemultumirile angajatilor sa ajunga la Ministrul Justitiei, si sa fie rezolvate in cel mai scurt timp.

În 10 august este programată o grevă japoneză, iar în 19 august organizează o greva de amploare care, deşi nu va afecta drepturile deţinuţilor, va putea genera blocarea penitenciarelor. Reamintim ca angajatii cer condiţii de lucru mai bune ; plata orelor suplimentare restante ; stoparea împuternicirilor ilegale; eliminarea discriminărilor salariale; aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare; încetarea abuzului asupra pensionarilor; plata integrală a orelor suplimentare curente.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!