Angajații din sectorul privat ar putea primi vouchere de vacanță

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu a transmis că și angajații din sectorul privat ar putea primi vouchere de vacanță, iar angajatorii nu vor fi nevoiți să plătească la stat pentru suma dedusă.

Valoarea acestora este de 1.450 lei şi suma poate ajunge până la de şase ori salariu minim pe economie.

„Am început în decembrie cu Ordonanța pentru vouchere (n.r. de vacanță). Toți salariații din domeniul public pot beneficia de tichete de vacanță în valoare de 1450 lei. Mai mult, orice salariat din sectorul privat, dacă patronul dorește, poate beneficia de tichet de vacanță, dar nu e limitat la o sumă, la 1450 lei, ci suma poate merge până la de șase ori salariul minim pe economie, cu niște beneficii pentru patron, în sensul că toată suma o poate deduce, o poate pune pe cheltuieli, iar pentru respectiva sumă nu plătește contribuții”, a transmis ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu.

La finalul anului 2021, Executivul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă în ceea ce priveşte acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

Scopul acestei reglementări este asigurarea refacerii capacității de muncă, creșterea productivității beneficiarilor, dar și stimularea dezvoltării turismului intern, corelată cu asigurarea unui mediu concurențial sănătos.