Angajatii din Probatiune lucrează de 6 luni pe datorie

Angajatii de la toate Serviciile de Probatiune din tara au protestat astazi in fata Guvernului. Oamenii vor sa primeasca salariile integrale de la inceputul anului si pana in prezent. Problema acestui sector de munca persista de luni de zile si orice incercare de a discuta cu reprezentantii Guvernului sau a Ministerului Justitie nu a avut succes.

Singura solutie pe care o mai au angajatii din cadrul Seriviciului de Probatiune este greva foamei. Oamenii s-au saturat sa isi ceara drepturile salariale in fiecare luna si spun ca situatia a depasit orice limita. Conditiile de munca sunt extrem de dificile. Acesti angajati fac evaluari ale persoanelor care au comis fapte grave si au fost private de libertate.

Diana Nastase, Consilier Serviciul de Probatiune Iasi: „Nu s-au onorat promisiunile facute de catre factorii decizionali. Au fost intalniri cu reprezentantii cancelariei primului ministru, cu Ministerul de Finante si cu Ministerul de Justitie. Din pacate, in urma tuturor acestor intalniri nu s-a realizat nimic concret, nu s-a pus in plata salariile cuvinte si recunoscute de Ministerul Justitiei”,

Concret, angajatii nu au mai primit salariile integrale din luna noiembrie iar ordinul de mărire a salariilor nu a fost pus în practică începând cu 1 ianuarie anul curent deoarece pe fila de buget aferentă nu au fost prevăzute fondurile necesare.

Diana Nastase, Consilier Serviciul de Probatiune Iasi: „Daca Ministerul de Justitie nu va face dreptate ne intrebam atunci ca cetatean unde se face dreptate in aceasta tara?

Se pare ca nici de aceasta data consilierii de Probatiune nu au fost primit cu prea multa deschidere.

La nivelul întregii țări, în greva foamei au intrat 50 de consilieri din alte 8 județe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *