Angajatii din Probatiune au intrat in greva foamei

Angajatii din Serviciul Judetean de Probatiune Iasi au recurs la greva foamei intrucat inechitatile din sistem nu au fost nici acum rezolvate. Oana Paicu lucreaza din 2001 de la infiintarea serviciului si de atunci toate problemele au fost ignorate de guvernanti. Dupa 20 de ani de activitate, salariul ei este de 6.100 de lei in conditile in care activitatea de probatiune este dificila, plina de riscuri.

„Noi nu vrem salarii mai mari asa cum se aude despre bugetari. Noi dorim o calculare corecta a salariilor pentru ca la momentul adoptarii legii unice de salarizare in 2017 salariile noastre au fost calculate gresit, la un nivel mult mai mic fata de celelalte categorii de personal din sistemul de Justitie. Lucram cu infractori, persoane care primesc pedepse cu suspendare sub supraveghere, eliberati conditionat. Noi nu avem conditiile de securitate din penitenciar. Avem un singur jandarm. Marea majoritate a personalului este feminin„, a declarat Oana Paicu, consilier de probatiune in cadrul Serviciului de Probatiune Iasi.

La nivelul tarii exista doar 700 de consilieri, acesta fiind si motivul pentru care bugetarii considera ca nu sunt luati in seama de catre autoritati.

Gradul de complexitate al muncii si discutam despre chestiuni personale. Acolo noi discutam nu doar despre ce loc de munca are sau cati copii acasa. Nu este ancheta sociala. Referatul de evaluare este o analiza profunda a tuturor factorilor care au dus la comportamentul infractional„, a adaugat Oana Paicu, Consilier de Probatiune.

Cireasa de pe tort a fost luna aceasta cand angajatii din Probatiune trebuiau sa isi primeasca salariile marite. Insa nu a fost asa.

„Cu cateva zile inainte de a primi fluturasii de salarii am primit un email sec de la Directia Nationala de Probatiune si ni s-a spus ca problema este la minister ca nu se semneaza nu stiu ce document legat de aceste plati. Colegii nostri de la Bihor au facut adresa catre Ministerul Finantelor care a declinat aceasta problema si a pus-o in sarcina Directiei Nationale de Probatiune asa cum este si normal. Deci nu Misiterul Finantelor pune piedica acestor plati„, a declarat Cristina Irimia, Consilier de probatiune in cadrul Serviciului de Probatiune Iasi.

Oamenii au de gand sa recurga la aceste gesturi extrem pana cand li se va face dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *