Angajații din primării intră în grevă generala de pe data de 5 februarie

Angajatii din primarii intra in greva generala pe data de 5 februarie. Acestia spun ca nu isi doresc mariri salariale ci doar ca Guvernul sa respecte legea in vigoare. Astazi, reprezentantii Sindicatului National al Salariatilor Comunelor si Oraselor din Romania au primit notificare de la Guvern prin care sunt chemati miercuri la negocieri. Daca nimic nu se schimba, săptamana viitoare vor incepe protestele.

Angajatii de la cinci primarii din judetul Iasi s-au alaturat manifestului organizat de Sindicat. Oamenii sunt nemultumiti de faptul ca statul nu le-a respectat drepturile salariale.

„Noi am notificat potrivit legii, faptul că pe data de 5 februarie e declanșează greva generală pe baza unei liste de revendicări. In mod paradoxal, desi chestiunea salariala este in centrul preocupărilor noastre, noi nu cerem majorări salariale. Noi cerem guvernului doar să respecte legea aflată în vigoare asa cum este scrisa pentru ca drepturile noastre in momentul de fata sunt tinute la 50% din ceea ce ne garanteaza legea salarizarii, legea organiză adoptata in 2017 si ar trebui sa fie obligatorie. Doar ca guvernul printr-un sir de 5 ordonante trenulet in fiecare decembrie ingheata salarizarea personalului din administratia locala, astfel noi la momentul de fata sunte salarizati la momentul prevazut legii pentru anul 2021„, a declarat Dan Cârlan – președinte Sindicat National SCOR.

Peste 11.000 de salariați din 800 de comune se mobilizează în momentul de față ca să declanșeze o grevă generală începând cu data de 5 februarie 2024. Ei cer ca organigrama de salarizare să fie trecută pe prevederile din anul 2022 pentru a beneficia de indemnizații mai mari.

„Nu numai că sunt de acord dar si prin asumarea sub semnătura asupra participării la greva, cei 11 mii de colegi ai nostri și-au asumat faptul că in zilele in care se petrece greva ei vor fi prezenti la serviciu, asa prevede legea, si raporturile de serviciu sunt suspendate deci noi nu vom fi salarizati in zilele in care desfășurăm greva„, a adaugat Dan Cârlan – președinte Sindicat National SCOR.

La Iasi vor participa angajati de la primariile din Tiganasi, Tutora, Victoria, Vladeni si Voinesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *