Angajații din Penitenciare intră în grevă

foto_PENITENCIAR

Incepand cu 10 august 2018, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor anunta ca angajatii acestor institutii vor intra in greva japoneza. De altfel, luni 6 august, sindicatele au participat la o noua runda de discutii pe tema problemelor din penitenciare impreuna cu reprezentanti ai Ministerului Justitiei si Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Majoritatea celor 31 de sindicate afiliate au notificat conducerile penitenciarelor in legatura cu refuzul de a efectua ore suplimentare si au depus sesizari impotriva ordinelor si dispozitiilor ilegale in materia platii orelor suplimentare si a imputernicirilor, actinea urmand a fi finalizata la 10 august 2018.

„Rezultatul precedentelor discutii cu ministrul Tudorel Toader si reprezentantii acestuia este doar o lista lunga de promisiuni nerespectate, ceea ce a si determinat declansarea actiunilor de protest, care vor continua pana la rezolvarea problemelor sesizate si demiterea actualului ministru al Justitiei. Reamintim ca pe lista de revendicari sunt incluse: conditii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea imputernicirilor ilegale, eliminarea discriminarilor salariale, aprobarea Statutului politistului de penitenciare, incetarea abuzului asupra pensionarilor si plata integrala a orelor suplimentare curente”, au transmis reprezentantii Fedaratiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor. Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor au realizat si un calendar al actiunilor de protest.

„Calendarul actiunilor de protest va fi continuat cu greva japoneza, pichetari, proteste in strada, actiuni in justitie si plangeri penale. Pe 10 august 2018 – Angajatii din penitenciare organizeaza greva japoneza, pe 19 august – Angajatii din penitenciare organizeaza greva prin exces de zel la accesul in penitenciare si in derularea altor activitati care, desi nu afecteaza drepturile detinutilor, pot duce la blocarea penitenciarelor si 27 august – 27 septembrie 2018 – Pichetarea penitenciarelor de catre 50 – 100 de angajati in uniforma”, au mai adaugat sindicalistii.

In paralel Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor contiuna actiunile in justitie impotriva ministrului Justitiei, Tudorel Toader, si ale directorului general, Marian Dobrica, pentru abuz in serviciu in legatura cu semnarea unor ordine si decizii ilegale.

Totodata urmeza proteste in strada si blocarea activitatii.