Angajații din instituțiile de cultură se tem de măsurile fiscale

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Măsurile fiscale propuse de Finanțe vor duce la desființarea a 61% dintre instituțiile de cultură, daca vor intra in vigoare. Angajatii din mai multe orase din tara se tem ca isi vor pierde locurile de munca si au protestat. La Iasi nu se stie ce se va intampla cu institutiile de cultura.

Peste 300 de instituții publice de cultură care au sub 50 de angajați ar putea fi închise dacă ordonanța privind reducerile bugetare va fi adoptată în forma actuală. Consiliul Judetean Iasi are in subordine mai multe institutii de cultura dar a anuntat ca inca nu a intrat nimic in vigoare.

Costel Alexe, președintele CJ Iași

Dincolo de aceasta Ordonanta pe care vrea sa o dea Guvernul cu masurile fiscale  ne propunem sa avem eficienta colegi care sa fie implicati in proiecte de dezvoltarea judetului nostru. In ceea ce priveste ce se va intampla cu institutiile de cultura, cu institutiile medicale sau de educatie din judetul nostru este prematur pentru ca asteptam varianta finala si dupa vedem ce se va intampla cu ordonatorii de credite de aceste entitati de care ati prezentat si dumneavoastra. Trebuie spus inca odata: ne dorim eficientizarea si buna functionare a Consiliului Judetean cu toate entitatile sale.

Dacă Guvernul va adopta actul normativ în forma actuală, o mare parte din institutiile de cultura s-ar putea închide.

Costel Alexe, președintele CJ Iași

Nu putem vorbim in momentul de fata despre astfel de masuri pentru niciuna dintre entitatile Consiliului Judetean pentru ca nu este cazul. Cert e ca unde e lege nu e tocmeala.

Surse spun ca una dintre institutiile care ar putea sa dispara ar fi Scoala Populara de Arte „Titel Popovici” din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *