Angajatii din Administratia Nationala Apele Romane cer majorarea salariilor

salarii ANAR

Ministrul Tánczos Barna și directorul general al Administrației Naționale Apele Române s-au întalnit ieri, la sediul Ministerului Mediului cu reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative din cadrul ANAR.

Reprezentanții sindicatelor și-au exprimat nemulțumirea față de nivelul de salarizare în cadrul ANAR, care este cel mai scăzut în tot sistemul bugetar și în viziunea lor nu reflectă importanța muncii lor. Totodată au subliniat și faptul că, deși angajații sunt supuși unor riscuri profesionale, nu beneficiază de niciun spor.

Pe de altă parte, au atras atenția și asupra faptului că, în cazul intervențiilor pe teren, în situații de cod portocaliu și cod roșu, nu primesc subvenții și nici recunoașterea muncii pe care o desfășoară pentru salvarea vieților și a bunurilor cetățenilor.

„Reprezentanții sindicatelor ANAR mi-au cerut sprijinul pentru a schimba aceste proceduri discriminatorii. ANAR are un rol extrem de important în gestionarea apelor, îmi exprim toată considerația față de toți angajații acestei instituții. Ca semn de recunoștință, în ultimul an am mărit semnificativ bugetul ANAR. Pentru creșterea veniturilor angajaților voi depune, în calitate de senator, o propunere de act normativ, pentru acordarea sporurilor vom iniția un proiect de lege, iar pentru subvențiile care li se cuvin angajaților pentru intervenții, vom elabora o ordonanță de urgență”, a declarat ministrul Barna Tánczos.