Angajații de la DSP Iași au protestat

Angajatii de la Directiile de Sanatate din tara au inceput seria de proteste. Vor sa traga un semnal de alarma cu privire la faptul ca masurile de austeritate au dus la taierea a o treime din salariu si ca activitatea este sub o presiune. Si angajatii de la DSP Iasi au intrerupt activitatea timp de zeci de minute cu speranta ca li se va face auzita vocea.

Angajatii de la Directiile de Sanatate Publica spun ca sunt Cenusareasa sistemului sanitar pentru ca niciodata nu au fost rezolvate inechitatile. Oamenii vor sa obtina aceleasi drepturi ca si colegii de la Casele Nationale de Asigurari de Sanatate.

Marius Voicescu, purt.cuv. DSP Iași

Drepturile salariale sunt acordate conform CAS. Dorim un tratament juridic echitabil, un tratament juridic la fel ca cei de la CAS prin modificarea proiectului de lege privind cresterea salariala si in cazul Directiei de Sanatate Publica.

Oamenii mai spu ca problemele s-au accentuat din momentul in care institutia a intrat in subordinea Ministerului Sanatatii.

Mariana Forgaci, contabila DSP Iași

Noi ramanem mereu in urma. Pe noi nu ne mai ia nimeni in considerare la suplimentarea salariilor. Mereu am ramas in urma Casei Nationale de Asigurari de Sanatate desi suntem pe aceleasi functii. Ar trebui sa avem aceleasi salarii. Este din ce in ce mai greu in fiecare an. Suntem invadati de situatii peste situatii. Eu sunt la contabilitate. Noi avem cele mai mici salarii. stam peste program, nu ni se platesc orele suplimentare. Am ramas cu concedii neefectuate

Oamenii vor doar drepturile si nu spera la cresteri salariale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *