Angajații de la Direcția de Statistică Iași vor protesta zilnic timp de o ora

Salariații din Direcția Județeană de Statistică Iasi, au decis să adopte o formă de protest spontan, care s-a desfășurat între orele 11.30 – 12.30. Protestul va continua pe o perioada nederminată, zilnic, timp de o oră, până la soluționarea revendicarilor.

„Am adoptat această formă de manifestare, pentru a ne exprima nemulțumirea față de politicile de salarizare ale statisticienilor și pentru recunoașterea caracterului unic al activității pe care o desfășurăm. Solicităm salarii conforme cu nivelul de pregătire și complexitatea activității desfășurate, echitate în raport cu instituțiile la nivel central și cu alte instituții, care indiferent de context primesc majorari salariale sau reîncadrări în anexele Legii 153”, au transmis salariatii Directiei Judetene de Statistica Iasi.

Principalele revendicări care vor conduce la soluționarea problemelor existente la nivelul instituției noastre sunt:
–     stabilirea salariilor de bază ale functionarilor publici cu funcții de execuție și conducere, precum și ale personalului contractual la
nivelul administrației publice centrale;
–     functionarii  publici și personalul contractual să beneficieze pentru complexitatea muncii, de un spor de 15% aplicat la salariul de bază.
–     având in vedere complexitatea și volumul mare de activitate, solicităm deblocarea angajărilor și mărirea schemei de personal.

„Facem precizarea că toate aceste revendicări au fost prezentate Guvernului României încă de anul trecut, prin Memorandumul cu tema: Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și Direcțiilor teritoriale de Statistică. Acest memorandum a fost aprobat și semnat de  Primul Ministru al României dl. Nicolae-Ionel Ciucă, dar nu a fost pus in aplicare. Solicităm Guvernului Romaniei, asumarea acestui Memorandum semnat și aprobat și punerea lui in aplicare. Vom continua protestul spontan, iar în perioada următoare vom intensifica aceste acțiuni cu întreruperea totală a activității, până când revendicările noastre vor fi soluționate”, au mai transmis angajatii Directiei Judetene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *