Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra Neamț a pierdut procesul intentat împotriva prefectului Adrian Niță

În urma unui proces înregistrat la Tribunalul Neamț în luna martie a acestui an, miercuri, 25 octombrie, s-a dat o primă sentință.

Este vorba de un proces pe care Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra-Neamț, l-a intentat împotriva prefectului de Neamț, Adrian Niță, și Instituției Prefectului Neamț, un proces prin care s-au cerut daune și scuze publice pentru „prejudicii de imagine”.

Judecătorii, însă, au respins acțiunea primarului Andrei Carabelea și îl obligă „să plătească pârâtului Niţă Vasile-Adrian suma de 3000 lei, cheltuieli de judecată.”

Decizia nu este una definitivă, existând posibilitatea apelului în termen de 30 de zile de la comunicare.

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâta Instituţia Prefectului – Judeţul Neamţ. Respinge acţiunea formulată de reclamantul Carabelea Andrei în contradictoriu cu pârâta Instituţia Prefectului – Judeţul Neamţ ca fiind introdusă împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Respinge ca neîntemeiată acţiunea formulată de reclamantul Carabelea Andrei în contradictoriu cu pârâtul Niţă Vasile-Adrian. Obligă reclamantul Carabelea Andrei să plătească pârâtului Niţă Vasile-Adrian suma de 3000 lei, cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Neamţ – Secţia I civilă şi de contencios administrativ. Pronunţată azi, 25.10.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *