Audio | Ancheta la Spitalul Judetean Sibiu dupa ce un medic a numit-o „nesimtita ordinara” pe fiica unui pacient

spital judetean sibiu

Spitalul Judetean Sibiu a declansat o ancheta interna dupa ce un medic s-a adresat jignitor fiicei unui pacient internat in aceasta unitate medicala. Un fost agent de politia a facuta publica conversatia telefonica.

”Daca ascultați această înregistrare, o să aveți un șoc! Un medic cardiolog de la Spitalul Județean Sibiu jignește și umilește în cel mai urât mod cu putință o femeie care este nemulțumită de modul în care a fost tratat tatăl său în timpul cât a fost internat pe secția de Cardiologie. Aceasta este doar una dintre discuții, există și alta, din care reies posibile fapte penale și disciplinare, care va fi depusă zilele următoare la instituțiile competente să le soluționeze. Poate se va sesiza cineva și mai repede, cine știe!”, a scris Marian Răduinea.

”Ce vrei tu nesimțito, ordinară, da` ce, eu i-am dat boală la taică-tău? I-am făcut coronografie, dar nu ți-e rușine tu, nesimțito ordinară, că erau martori acolo în salon. Sunt oamenii din salon, nu ție rușine, nesimțită ordinară. (…) Dacă te mai prind că suni, îți spun că pun poliția pe tine. Fă-ți programare, fă-ți programare, măi nesimțito”, i-a spus medicul Emilia Sorina Fiat fiicei pacientului.

”Ca urmare a apariției in spațiul public a unei înregistrări cu o convorbire dintre un medic cardiolog al SCJU Sibiu și fiica unui pacient, purtatã într-un mod inadecvat și în care se utilizează cuvinte jignitoare, conducerea spitalului anunță că va fi demarată de urgență o anchetă internă. Precizăm că nu tolerăm un astfel de comportament în cadrul unei instituții publice, care trebuie sa se afle la dispoziția cetățenilor, iar orice abatere de la conduita etică, morală și profesionalā va fi sancționată. Totodată, ne cerem scuze cetățenilor pentru această situație care nu ar fi trebuit niciodată să aibă loc în relația medic – aparținători sau pacient. Acest tip de comportament nu caracterizează personalul spitalului, fiind doar o refulare personală de neacceptat!”, este reacția integrală a conducerii Spitalului Clinic Județean Sibiu.