Anchetă la Spitalul din Vatra Dornei

img

Ancheta in cazul tanarului de 28 de ani care a murit pe masa de operație la Spitalul Municipal din Vatra Dornei. Medicii spun ca, starea tanarului s-ar fi agravat din cauza unor afectiuni cardiace de care nu se stia. Politia a deschis un dosar penal pentru „ucidere din culpă” in acest caz.

Tânărul era cercetător la Centrul de Economie Montană “CE-MONT” din Vatra Dornei și a murit in data de 15 martie inainte de operatia la cot la care fusese programat. Mama tânărului este devastată și spune că anestezia i-ar fi ucis unicul fiu. Femeia iși strigă durerea și speră să afle adevărul din spatele acestei tragedii.

Mihaela Linu, mama victimei

„I-a luat tensiunea si analizele la sange. I-au facut analize pentru alergie cu o zi inainte si l-au pregatit pentru operatie.

-Analizele au iesit in regula?

-Mi-au mai spus mie ceva cineva? Am vorbit alaltaseara. Au ramas sa il opereze dar au amanat. Ii facuse tot. Si analize, EKG si dimineata trebuia sa il bage in operatie. Eu am asteptat sa ma sune si m-a sunat medicul sa-mi spuna ca a murit. Cum adica a murit?”.

Tanarul a venit la Spitalul Municipal din Vatra Dornei pe data de 8 martie, acuzând dureri ale cotului, după ce s-a accidentat involuntar în timpul unui meci de fotbal alături de prieteni. În urma investigațiilor medicale, tânărul a fost programat pentru o intervenție chirurgicală pe 15 martie. 

Valentin Stan, director spital

„A fost pregatit pentru operatie, i s-a facut anestezia moment in care a intrat in stop cardiorespirator”.

Medicul anestezist spune ca a fost respectat protocolul.

Mihai Simu, medic anestezist

„Daca as avea vreo vina as recunoaste-o cu mana pe Biblie fara niciun fel de consecinta”.

Poliția suceveană a demarat cercetările în acest caz, dosarul penal pentru „ucidere din culpă” fiind sub supravegherea Parchetului din Vatra Dornei.