Neamt | Ancheta la Roman dupa ce o mama si-a batut fetita cu coada de la matura

Sharing is caring!

Un clip video postat pe o retea de socializare a provocat indignarea opiniei publice. In imaginile filmate in urma cu 2 saptamani, o mama isi bate fetita de 5 ani cu coada de la matura. Desi minora isi roaga mama sa inceteze aceasta a continuat.

Mai mult si-a numit de cateva ori copilul “haita”, spe amuzamentul prietenei care a filmat intreaga scena intr-un apartament din Roman. Imaginile au intrat in posesia tatalui fetitei, plecat la munca in strainatate si care cere acum tutela copilului.

Cazul a fost preluat de Direcţia Generala de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamt. Fetita a fost preluata de un asistent maternal si a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică astfel încât să depășească trauma separării de mamă.

Comunicat DGASPC NEAMT:

DGASPC Neamț a instituit o măsură de protecție în regim de urgență pentru fetița de 5 ani din Roman care a fost lovită de mamă cu mătura. În termen de 5 zile, conform legii, se va propune instanței de judecată înlocuirea măsurii provizorii de urgență fie cu plasamentul la asistent maternal, fie reintegrarea în familia extinsă dacă există condiții optime privitoare la securitatea, creșterea și îngrijirea copilului.

Cazul a fost semnalat sâmbătă seara de către Serviciul Telefonul Copilului Brașov. De asemenea, în aceeași seară Poliția Roman a anunțat că a identificat-o pe mamă, aceasta având domiciliul în Roman și că se va proceda la audierea acesteia.

La audiere a fost prezent și un psiholog din cadrul DGASPC Neamț. La finalul audierilor, fetița a fost preluată într-o structură de urgență a
Direcției iar luni, 2 decembrie, a fost identificat un asistent maternal care a preluat copilul.

Tot luni o echipă de specialiști formată din asistenți sociali și psihologi de la Serviciul pentru Copilul Maltratat a plecat la Roman pentru a face o evaluare completă din punct de vedere psiho-social atât mamei cât și familiei extinse (bunici, mătuși, alte rude), rezultatele urmând a fi utilizate în vederea stabilirii conduitei ulterioare astfel încât să se ia cea mai potrivită decizie pentru copil.

Fetița a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică astfel încât să depășească trauma separării de mamă.

shares