Anchetă la o Școala Profesională din comuna Stolniceni Prăjescu, dupa ce doi elevi si-au agresat un coleg

Anchetă în Școala Profesională din comuna Stolniceni Prăjescu, după ce doi tineri au provocat scandal în dese rânduri, au distrus mobilier și amenințat profesori și elevi, a anuntat News Pascani.

Totul a culminat cu un incident ce a fost urmat de un apel la 112, după ce un elev de 15 ani ar fi fost amenințat în timpul unei pauze. Incidentul s-a petrecut în ziua de 8 noiembrie 2023, însă amenințările au continuat și a doua zi.

“La data de 09 Noiembrie, polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Ruginoasa au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 de către o femeie, de 35 de ani, cu privire la faptul că fiul acesteia, în vârstă de 15 ani, a anunțat-o că este amenințat de un grup de copii de la școală, din comuna Stolniceni-Prăjescu. Din cercetări a rezultat că, la data de 08 noiembrie 2023, pe fondul unui conflict mai vechi, doi tineri l-ar fi agresat fizic, în timp ce se aflau în pauză, în incinta unității de învățământ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,lovirea sau alte violențe”. Cercetările continuă în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, au declarat reprezentanții Biroului de Presă din cadrul IPJ Iași.

Conform unor informații neoficiale, cei doi tineri ar fi elevi în clasa a IX-a, în unitatea școlară. De câteva luni de zile au devenit agresivi și violenți cu alți elevi, dar și cu cadrele didactice. Ei distrug mobilierul din sălile de curs. Conducerea școlii a încercat să medieze conflictul și să îi tempereze pe cei doi, dar nu s-a ajuns la nici un rezultat.

“Unitatea de învățământ a declanșat verificări și, la finalizarea acestora, va transmite Inspectoratului Școlar Județean concluziile și măsurile stabilite. Conducerea școlii a solicitat intervenția instituțiilorabilitate. Lucrătorii Postului de Poliție Stolniceni – Prăjescu realizează cercetări specifice în acest caz”, au declarat reprezentanții unității de învățământ.

Polițiștii Secției 10 Rurală Pașcani monitorizează acest incident. Ei fac cercetări ca urmare a dosarului penal deschis. Victimile celor doi, sunt elevi din Brătești. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *