Anchetă la DSP Suceava, după ce doi angajați ai instituției s-ar fi vaccinat fictiv

dsp suceava

Este anchetă la Direcția de Sănătate Publică Suceava după ce doi angajati ai institutiei s-au vaccinat fictiv anti-Covid. Unul dintre ei a decedat dupa ce a suferit mai multe complicații în urma infectării cu SarsCoV-2.  Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan a confirmat că există o anchetă internă la DSP și că instituția a sesizat Ministerul Sănătății și Poliția.

Ancheta a început după ce referentul a murit de COVID-19, în data de 14 noiembrie, în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Suceava. Pacientul a fost internat în data de 2 noiembrie, după ce timp de o săptămână ar fi încercat să se trateze acasă. Ar fi declarat că s-a imunizat împotriva noului virus în vară.

„Figura ca fiind imunizat cu schema completă, nu avea boli preexistente. Evoluția rapidă a bolii și complicațiile care au survenit au ridicat o serie de suspiciuni. În urma anchetei DSP Suceava, s-a conturat tot mai mult ideea că fostul lor coleg s-a vaccinat în mod fictiv, datele sale fiind introduse în sistem în mod fictiv.”, a declarat prefecul județului Suceava, Alexandru Molodvan.

Din păcate, boala a evoluat într-o formă severă, pacientul suferind complicații ale Covid-ului, insuficiență respiratorie și ischemie acută la un picior. Medicii din spital au considerat că acest caz este dubios întrucât pacientul avea 58 de ani, figura ca imunizat cu schema completă împotriva noului virus și nu avea boli preexistente. Din acest motiv au luat legatura cu DSP-ul. În cele din urma, instituția a demarat o anchetă internă.

„A fost deschisă o anchetă de cercetare discipinară. Au fost sesizate organele de cercetare penală pentru a lămuri aceste aspecte.”, a adăugat Alexandru Moldovan.

Oamenii legii urmeaza sa stabilească dacă mai sunt și alte cazuri de vaccinare fictivă în instituție.