Asistenta medicala in coma la Parhon dupa ce a fost batuta de sot

politia_de_frontiera

Ancheta interna la Politia de Frontiera Vaslui, dupa ce psihologul institutiei a fost acuzat ca si-a maltratat sotia. Femeia este in coma de gradul 4 si, in prezent, este tratata la spitalul Parhon din Iasi. Politistii din Vaslui au deschis doua dosare penale in acest caz, pentru vatamare si violenta in familie.

Femeia, in varsta de 43 de ani, s-a dus singura la spitalul judetean din Vaslui,acuzand o stare generala proasta. La scurt timp, a lesinat si citeva ore mai tarziu a intrat in coma. Medicii din Vaslui au decis transferul pacientei la Iasi. Initial, victima a fost internata la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu”, unde a fost diagnosticata cu traumatisme si edem cranio-cerebral. Ulterior, a fost transferata la Spitalul „I. C. Parhon”. Rinichii nu ii mai functioneaza, iar pacienta este in coma de gradul 4, internata peSectia de Terapie Intensiva. Starea de sanatate a femeii este grava, iar prognisticul rezervat, spun medicii. Analizele toxicologice exclud o eventuala intoxicatie cu substante toxice.

Este o pacienta in stare generala foarte grava, coma profunda, trimisa direct in sectia de Terapie Intensiva, la care sunt, in continuare, evaluatetoatefunctiile vitale si la care, din pacate, riscul si prognosticul sunt rezervate. Starea generala a pacientei este foarte grava. In prezent, ea va ramane, in continuare, pe sectia de ATI. Riscul vital este imediat si prognisticul foarte grav. „, a declarat dr Ionut Nistor, medic specialist nefrolog, Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu”.

Intre timp, politistii din Vaslui au deschis doua dosare penale pentru vatamare corporala din culpa si violenta in familie. Plangerile au fost formulate de medicii din spitalul judetean din Vaslui, cei care au anuntat prin 112 cazul de agresiune, iar fratele femeii a depus si el o plangere, de aceasta data pe numele sotului pacientei.

„Politistii de la IPJ Vaslui fac cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa, ca urmare a unei sesizari depuse de din partea Spitalului Judetean Vaslui, cat si cu privire la savarsirea infractiunii de violenta in familie, ca urmare a unei plangeri depuse de rudele femeii, in varsta de 43 de ani, din municipiul Vaslui. Politistii desfasoara cercetari sub atenta supraveghere a Parchetului de pe lingaJudecatoria Vaslui.”, a declarat subinspector Alina Tonica.

Barbatul acuzat ca si-a matratatsotia este psiholog la Politia de Frontiera Vaslui si a intrat in concediu medical, de la inceputul acestei saptamani. Despre el, colegii de serviciu sustin ca nu parea a fi o persoana violenta si nu dadea semne ca ar avea probleme in familie. In plus, a trecut cu brio toate testele psihologie de la locul de munca.O ancheta interna a fost deschisa la Politia de Frontiera Vaslui. Pacienta in coma de gradul 4 este angajata ca asistenta medicala la sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean din Vaslui. Colegii de serviciu spun ca femeia venea deseori cu lovituri pe corp si se plangea de traiul crunt la care era supusa de sotul violent. Surse din ancheta sustin ca barbatul este dependent de jocurile de noroc si si-ar fi amenintatsotia ca o va arunca in strada, alaturi de cei doi copii ai lor, daca divorteaza.