Analiza lui Victor Ponta despre castigatorii razboiului din Ucraina. Romania, ca de obicei, printre marile perdante

ponta

Intr-o postare pe Facebook, fostul premier Victor Ponta a analizat castigatorii dar si pierzatorii razboiului din Ucraina. La capitolul pierzatori, politicianul a nominalizat populatiile din Ucraina si Rusia, iar pe locul al treilea tarile europene.

„Populatia Europei pentru ca este lovita de “sanctiunile” impotriva Rusiei mai rau decat rusii, sufera din cauza unei inflatii fara precedent si a unor preturi la energie insuportabile, este condusa de niste liderii total abulici care repeta toti niste fraze goale dar nu sunt in stare sa gaseasca o singura solutie serioasa la problemele actuale – unele produse de Razboi, altele chiar de incompetenta si lasitatea lor! Intre tarile europene care sufera sunt insa mari diferente – unii din Vest sunt atat de bogati incat au “osanza” sa sufere si 10 ani fara sa simta cu adevarat; altii din Est fac galagie mare, gasesc solutii smechere dar eficiente ca sa isi salveze economia si populatia; iar altii, ca Romania, dau tot, nu cer si nu primesc nimic in schimb si nici nu se mai sinchisesc sa explice oamenilor ce li se intampla, de ce si ce viitor ii asteapta”, a explicat Ponta.

In opinia acestuia, SUA este marea castigatoare a confruntarii dintre Rusia si Ucraina. „SUA – care nu are nevoie de nimic din Rusia si acum va vinde Europei energie mai scumpa pe care nu putea sa o vanda inainte, care produce armamentul pe care toate statele europene il vor cumpara in continuare (numai Germania va aloca 100 de miliarde de euro pt aparare), care isi fidelizeaza aliatii aratandu-le cat de mare este pericolul sa pateasca si altii ca Ucraina 2. China – tara cu cea mai mare populatie si cea mai mare productie industriala care are acum acces unic si ieftin la resursele naturale ale Rusiei 3. Arabia Saudita si tarile OPEC de care se roaga toata lumea sa nu scumpeasca si mai mult pretul petrolului desi fara Rusia eseste evident ca exista deficit ). Iranul si Venezuela care erau pana acum “paria” mereu certati si care acum sunt iertati si rugati sa dea si ei mai mult petrol. Turcia care isi pastreaza relatiile politice si economice cu toate partile si devine cel mai important “hub” pentru energia si toate produsele industriale de care are nevoie Europa„, a mentionat Victor Ponta.

In final acesta s-a referit la Romania, pe care a nominalizat-o printre perdante. „Romanii sunt din nou “campioni” la pierdut: energia s-a scumpit de 10 – 15 ori fata de acum cativa ani ; inflatia sare de 20% , economia este distrusa prin noi taxe si impozite , vad ca leul scade fata de euro si euro scade fata de dolar! Pierderi pe toata linia ! Dar “focile” sunt fericite in “Romania lucrului bine facut” – iar noi ceilalti “sa traim bine”, a mai spus Ponta.