ANAF scoate la vânzare mai multe bunuri ce aparțin Elenei Udrea. Cât vrea să obțină din vânzarea acestora

elena udrea

Mai multe bunuri aparținând fostului ministru Elena Udrea sunt scoase la vânzare de ANAF. Printre acestea se numără două maşini, un Mercedes vechi de 17 ani şi un Fiat 500 de 10 ani, precum şi mai multe terenuri situate în apropierea lacului Străuleşti.

Fiscul vrea să vândă cele două autoturisme cu prețuri destul de mari, deși nu mai sunt atât de noi. Astfel, pentru Fiat 500 cere 7.158 euro şi 7.685 euro pentru Mercedes Benz S500.

Cea mai mare parte a banilor ar trebui, însă, să vină de pe cele şase terenuri, pentru care ANAF încearcă să obţină cel puţin 793.447 euro, preţ care include TVA, anunță realitatea.net.

ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile şi imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe şi impozite, precum şi pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale.

Procedura Fiscului este ca preţul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitaţie să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din preţul iniţial. Ulterior, preţul nu mai scade.

Elena Udrea se află acum la Penitenciarul Târgșor, unde ispășește o pedeapsă de şase de închisoare, în urma condamnării în dosarul Gala Bute.