ANAF a trecut la verificarea conturilor romanilor din strainatate

anaf

Un barbat din Targu Neamt a fost invitat la sediul ANAF sa declare veniturile obtinute in urma cu 6 ani in Marea Britanie.

„Am primit aceasta “scrisorica profesională” in care mi se cere justificarea unui cont din străinătate pe anul 2016 ! ATENȚIE ! Am mers la biroul respectiv, am avut o discutie cu “doamna” de acolo… iar dupa o discutie scurta, imi spune foarte raspicat: “Eu aici in calculator văd tot ce a intrat in cont. Și verificând, am văzut ca in 2016 ați avut 4000£. Soc pe fata mea! De când puteti verifica conturile personale dintr-o banca straina? Adevărat! Eu fiind plecat de aproximativ 2 luni din Romania in anul 2016, in UK si abia după o luna am deschis un cont la banca HSBC, dar oricum era cam gol iar a doua luna eram deja in Romania. Apoi, duduia spune “hmm, sa aduceți toate extrasele de cont! Puteti aduce si pe anii urmatori, pana in 2019! I-am spus ca nu se poate așa ceva, e confidential. Nu se poate și nici nu le am la mine, la care doamna “pai puteți sa mi le trimiteti pe WhatsApp”, a povestit barbatul.

Acesta sustine ca in 2016 a avut doar doua luni petrecute in Marea Britanie (Noiembrie -Decembrie) apoi s-a intors in Romania. In 2017 s-a intors in Marea Britanie si a mai fost in Romania doar in vacante.

„Rezidenta mea fiscală, servici, taxe, masa, casa, pisica, câine, doctor, rate sunt in Marea Britanie”, a mentionat barbatul.