Ana, o studentă la Iași este desemnată cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume. S-a apucat de gaming după ce s-a lăsat de fotbal

Ana-Dumbrava-Facebook

Când o joacă devine job, eşti un om împlinit. Asta simte astăzi Ana, o studentă de 23 de ani din Rădăuţi, care se laudă cu titlul de cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume. În spatele medaliilor şi cecurilor de mii de euro,  sunt ani întregi de antrenamente. Ana vrea să inspire şi alte tinere să se alăture industriei de gaming, una dominată până de curând de băieţi. 

Ana, care e studentă la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, se transformă într-o ,,ucigaşă” cu sânge rece când porneşte calculatorul. Este expertă în Counter Strike Global Offensive, un joc de tip shooter. Face parte dintr-o echipă iar rolul său este de lunetist. De la distanţă, nu ratează aproape deloc. 

Cu asemenea prestaţii, a câştigat campionatul internațional „Girl Gamer Festival” Dubai, în 2020. Anul trecut, a făcut legea la competiţiile din Dallas şi Valencia. Cel mai râvnit titlu, de cea mai bună jucătoare din lume, i-a fost acordat în cadrul unei gale desfășurate săptămâna trecută, în Stockholm, Suedia. În copilărie visa să joace fotbal profesionist, dar a fost nevoită să abandoneze acest sport. 

La început i-a fost greu să înveţe Counter Strike, ba chiar îl detesta. Acum e uimită de cât de multe antrenamente poate să facă să nu îşi piardă reflexele. 

Ana vrea ca în viitor să ghideze tinerii spre sporturile electronice şi să inspire cât mai multe fete din România să intre in industria gamingului. 

Conform aceluiaşi studiu, industria dezvoltatoare de jocuri video din România a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 312 miloane de dolari, una dintre cele mai mari sume înregistrate într-un an.