Ana Maria Popescu la revenirea în țară: „Domnule ministru Novak, să luaţi dumneavoastră aurul ăla pe care eu n-am reuşit să-l iau”

ana-maria-popescu

Ana Maria Popescu a reușit să obțină prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, iar la revenirea în țară spadasina şi-a continuat disputa de la distanţă cu ministrul Tineretului şi Sportului. „Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am reuşit să-l iau”.

După finala pierdută, Ana Maria Popescu s-a plâns de condițiile de pregătire înainte de Jocurile Olimpice, declarând că medalia câștigată este importantă mai ales la cât de mult contează sportul în țara noastră.

În replică, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a spus că, după părerea lui, nici dacă sportul ar fi avut un buget mai mare, Ana Maria n-ar fi luat aurul la Tokyo.

„După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri”, a declarat Eduard Novak.

La întoarcerea în țară, Ana Maria Popescu a continuat dialogul de la distanţă cu Eduard Novak.

„Apropo de finanţare, domnule ministru, pe lângă cei 4, am avut ca sparring partner sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am reuşit să-l iau.

Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copii”, a spus Ana Maria Popescu.