An slab pentru agricultura românească

agricultura

2020 a fost un an slab pentru agricultura romaneasca din cauza secetei si a lipsei irigatiilor. Desi s-au inregistrat scaderi de productie cat si a suprafetelor cultivate, Romania s-a clasat pe locuri fruntase in unele categorii. Mai exact, tara noastra a fost pe primul loc in Europa la suprafaţa cultivată de porumb boabe şi pe locul doi la producţia realizata, dupa Franţa.

La floarea soarelui, desi productia a scazut cu 42 la suta Romania a ramas pe primul loc, atat la suprafata cultivata cat si la producţia realizată. La grau, tara noastra s-a clasat pe locul patru la suprafaţa cultivata dupa Franţa, Germania și Polonia şi pe locul şase la producţia realizată. La cartofi s-a situat pe locul patru la suprafaţa cultivată după Polonia, Germania, Franţa şi pe locul șase la producţia realizata.

Cea mai importanta crestere din agricultura s-a inregistrat la producţia de fructe din livezi. Fata de anul precedent a fost mai mare cu 29,6%, datorită creşterii suprafeţelor cultivate cat şi a randamentelor la hectar.