Amplu exercitiu ISU la Holboca

exercitiu isu

Activitatea a presupus simularea unui accident feroviar pe linia ferată Ungheni – Iași, soldat cu victime multiple, aflate în diferite stadii de urgență.

Conform scenariului, câteva vagoane au deraiat la trecerea unui pod peste râul Jijia, în urma accidentului izbucnind și un incendiu. A fost nevoie de acțiunea pompierilor, scafandrilor, alpiniștilor de intervenție, Serviciului de Ambulanță, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului de Poliție Județean, Poliției Locale Holboca și Serviciului de Voluntari Holboca.

În total, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a utilizat, alături de alte instituții ale Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Sănătății, 44 de mijloace tehnice și a implicat peste 260 de persoane, inclusiv voluntarii.

Desfășurarea unor astfel de exerciții are drept scop verificarea în practică a echipamentelor din dotarea instituțiilor, procedurile specifice fiecărui tip de intervenție, precum și modul în care aceste instituții colaborează pentru a interveni eficient și într-un timp cât mai scurt posibil.