Ample perchezitii in Botosani si Suceava la hotii de catalizatoare

Ample perchezitii in Botosani si Suceava la hotii de catalizatoare. Prejudiciul se ridica la 4 milioane de euro iar cazul este instrumentat de francezi

Ample perchezitii in Botosani si Suceava la hotii de catalizatoare

Procurorii DIICOT cu sprijinul politistilor de investigatii criminale au derulat 17 perchezitii la persoane fizice si juridice din 5 judete ale tarii, printre ele Suceava si Botosani, intr-un dosar instrumentat de jandarmii francezi, dupa un furt masiv de catalizatoare.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului organizat ar fi comis, de la începutul lunii februarie 2022 și până în prezent, în nord-vestul Franței, 276 de furturi de catalizatoare auto în dauna a 395 de persoane vătămate. Furturile au vizat peste 1.200 de astfel de componente de la autovehicule, iar prejudiciul cauzat a depășit 4.000.000 de euro. 

CITESTE SI: DIICOT a descoperit sute de mii de comprimate cu efecte psihotrope in casa unui aradean

Trei dintre membrii grupului, față de care autoritățile judiciare franceze au emis mandate europene de arestare, au fost prezentați parchetelor de pe lângă curțile de apel Suceava și Craiova, care au formulat propuneri de arestare preventivă, în vederea extrădării acestora. Ulterior, judecătorii curților de apel Suceava și Craiova au admis propunerile, dispunând arestarea preventivă a celor trei. Alte 3 persoane au fost conduse la sediul Poliției, pentru audieri, una în calitate de suspect și alte două în calitate de martor.

„Au fost ridicate 4 autovehicule, în baza unui ordin de indisponibilizare, 9.600 de euro, bijuterii, telefoane mobile si laptopuri. n același caz, în urmă cu o săptămână, a fost organizată și în Franța o acțiune similară, în cadrul acesteia fiind efectuate patru percheziții domiciliare, unde au fost depistați alți membri ai grupului organizat, cinci dintre aceștia, cetățeni români implicați în furturile respective, fiind reținuți”, precizeaza DIICOT.

Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *