Ampla ancheta in Ucraina dupa prabusirea elicopterului in care se afla ministrul de interne

accident elicopter

Procuratura Generală a Ucrainei a desemnat Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) să investigheze procedurile penale privind prăbușirea unui elicopter în Brovary, în urma căreia au murit 18 persoane, inclusiv trei copii și înalți funcționari ai Ministerului ucrainean de Interne. Acest lucru a fost anuntat de procurorul general Andriy Kostin.

„Anchetatorii și experții lucrează în prezent la fața locului. Se desfășoară acțiuni urgente de investigare. Luăm în considerare toate versiunile posibile ale prăbușirii elicopterului. Ancheta preliminară a fost încredințată anchetatorilor SBU”, se arată în raport.

Cazul se află sub controlul Parchetului General, a adăugat departamentul. După cum s-a raportat, un elicopter a căzut în apropierea unei grădinițe și a unei clădiri rezidențiale din Brovary, regiunea Kiev.

Ministrul de interne Denys Monastyrskyi, ministrul adjunct de interne Yevhen Yenin și secretarul de stat al ministerului Yuriy Lubkovych s-au numărat printre cei uciși în accidentul de elicopter.

Cel puțin 18 persoane au fost ucise, dintre care 3 copii, iar alte 29 de persoane au fost rănite, dintre care 15 copii. Clădirea unei grădinițe, ferestrele unei clădiri rezidențiale cu paisprezece etaje și trei mașini au fost avariate în urma prăbușirii miercuri dimineață a unui elicopter al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei în Brovary, a anunțat serviciul de presă al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență în Telegram.

La bordul elicopterului se aflau nouă persoane: șase persoane din grupul operativ al Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv conducerea Ministerului Afacerilor Interne, precum și trei membri ai echipajului Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență.