Ampla actiune nationala a politistilor rutieri

politia_rutiera_scoate_radarele_pe_strada_intr_o_actiune_la_nivel_national_174114_43672600

Politia Romana a derulat astazi la nivel national o actiune pentru siguranta transportului de persoane si legalitatii de marfuri. In aceasta dimineata, politistii ieseni au desfasurat mai multe controale rutiere pe strazile din oras. Au fost verificate zeci de autovehicule care transportau persoane.

Acțiunea polițiștilor a avut drept scop creșterea sigurantei rutiere, verificarea transportului de persoane și legalitatea transportului de marfuri. Conducătorii de autobuze şi microbuze au fost testaţi cu aparatele etilotest.

Ioana Bîlea, purt. de cuv. IPJ Iași

„Polițiștii ieșeni acționează în această dimineața pentru siguranța transportului de persoane, astfel sunt verificate mijloace de transpot persoane pentru a se stabili dacă sunt respectate prevederile legale, aplicabile celor care efectuează transport de persoane. Scopul acțiunilor derulate de polițiștii rutieri este acela de a crește gradul de siguranță rutieră, pe drumurile publice și de a combate cauzele generatoare de accidente ruitere. De precizat este faptul că, acțiunea derulaă în această dimineață se desfășoară la nivel național, polițiștii acționând în toată țara, pentru siguranța participanților la traficul rutier.”

In judetul Botosani au participat 24 de politisti rutieri, care au controlat 77 de autovehicule. In urma neregulilor constatate au fost aplicate 43 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproximativ 25 de mii de lei.  De asemenea, in judetul Suceava s-a derulat o ampla actiune de verificare a soferilor.

Ionut Epureanu – Purt. Cuv IPJ Suceava

„O primă activitate a avut loc în zona frontierei de stat cu Republica Ucraina. Polițiștii rutieri, însoțiți de polițiști din cadrul Serviciului de Invitigare a Criminalității Economice, dar și polițiști de frontieră efectuând mai multe controale în trafic. Au fost oprite și controlate peste 30 de autovehicule, în special micobuze și autobuze, care transportau persoane. Au fost constatate și deficiențe fiind aplicate sancțiuni contravenționale la regimul rutier. De asemenea în cazul în care s-au sesizat neconformități în ceea ce privește parametrii tehnici, certificatele de înmatriculare ale vehiculelor respective au fost disponibilizate.”

Controalele în trafic au fost efectuate pe parcursul întregii zile și vor continua și în zilele următoare pe drumurile naționale și europene.