Amplă acțiune desfășurată în Iași pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor. Zeci de permise de conducere au fost reținute

image0 - 2022-07-24T134340.963

La data de 23 iulie a.c., polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere. Una dintre prioritățile acțiunii a fost prevenirea accidentelor rutiere generate de consumul de alcool și/sau droguri la volan.
În cadrul activităților desfășurate în ultimele 24 de ore au fost reținute 41 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Spre exemplu, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au depistat un bărbat, care a condus un autoturism, pe raza comunei Valea Lupului, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.