Americanii vaccinați revin la viața normală. Fără mască și la interior

MjlkNjYxZmM4YTllNThiNzk4ZmJlOWQ3NTUxNTA=.thumb

Americanii vaccinați cu ambele doze împotriva COVID pot sta fără mască și fără distanțare socială atât în aer liber, cât și în spații închise, a anunțat joi șefa Centrului pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor (CDC), potrivit CNN. Ea a precizat că vor exista în continuare și excepții de la această relaxare completă. Președintele american Joe Biden a declarat că este o zi mare pentru America.

„Dacă sunteți complet vaccinați, puteți să faceți din nou lucrurile pe care nu le-ați mai făcut din cauza pandemiei. Am așteptat mult acest moment, când putem reveni la normalitate”, a declarat dr. Rochelle Walensky în cadrul unui briefing de presă la Casa Albă.

Ea a afirmat că studiile științifice sprijină decizia CDC, potrivit căreia „oricine ste complet vaccinat poate participa la activități – restrânse sau în cadru mai larg – care au loc în aer liber sau în spații închise, fără a purta mască și fără distanțare socială”. Șefa CDC a citat trei studii – unu din Israel și două din SUA – care arată că vaccinul funcționează.