Americanii sunt incurajati sa viziteze in aceasta toamna castelul Bran

Un raport recent al rețelei de turism de lux Virtuoso a numit Paris, Londra și Florența drept cele mai rezervate orașe pentru călătoriile de toamnă. Dar alte destinații adesea trecute cu vederea de americani în lunile de toamnă oferă posibilitatea de a scăpa de aglomerație și de a trăi ceva sezonier și excepțional.

„Petrecerea Halloween-ului la „castelul lui Dracula” este doar unul dintre motivele pentru care ar trebui să vă gândiți să vizitați România toamna”, spune Christopher Hill de la Hands Up Holidays, care oferă excursii de voluntariat „în care ați putea ajuta la eforturile de conservare a urșilor salvați în Brașov sau ați putea dansa alături de ciobanii locali în timpul unui festival al produselor lactate din Transilvania”, a adaugat acesta pentru CNN.

Pe lângă schimbarea frunzelor toamnei, anotimpul aduce tot felul de evenimente gastronomice. „Produsele proaspete sunt din abundență și multe sate păstrează tradiția de a sărbători recolta cu festivaluri locale pentru a recunoaște localnicii și ceea ce au produs – în principal mere, pere, dovleci și struguri”, spune Hill.

El indică sărbătoarea castanilor din octombrie din Baia Mare și un festival al verzei din satul săsesc Moșna printre evenimentele gastronomice de toamnă din România pentru a planifica o călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *