Americanii au doborat balonul chinezesc dar republicanii cer demisia lui Biden

balon chinezesc

Reprezentantul Joe Wilson, membru al Comisiei pentru servicii armate din Camera Reprezentanților, a declarat sâmbătă că saga balonului spion chinezesc a confirmat că atât președintele Biden, cât și vicepreședintele Kamala Harris ar trebui să demisioneze din funcție.

Apelurile lui Wilson pentru ca Biden și Harris să demisioneze au venit la câteva ore după ce un avion de luptă american a doborât un balon spion chinezesc în largul coastelor statului natal al deputatului, Carolina de Sud. Avionul de supraveghere fără pilot la bord zburase din Alaska prin Canada înainte de a intra pe teritoriul continental al Statelor Unite și de a călători din Idaho până pe Coasta de Est în ultimele șapte zile.

„Spectacolul catastrofal al balonului spion chinezesc a amenințat în mod clar familiile americane din Alaska până la comunitatea mea natală din Carolina de Sud și confirmă că președintele Biden și vicepreședintele Harris ar trebui să demisioneze”, a declarat Wilson într-un tweet. „Apelul meu pentru demisia lor a fost valabil în august 2021 din cauza capitulării și retragerii dezastruoase din Afganistan, creând un refugiu sigur pentru teroriști pentru a ataca familiile americane.”

„Nu a fost politic în 2021, când următorul președinte, pe atunci președintele Nancy Pelosi, ar fi fost un democrat, sau acum, în 2023, cu președintele Kevin McCarthy, un republican. Este irelevant pentru familiile americane ce partid se află la putere, deoarece primul criteriu al unui lider ar trebui să fie capacitatea sa, indiferent de partid, iar din păcate Biden și Harris sunt niște eșecuri”, a adăugat parlamentarul din Carolina de Sud.