Amenzi pentru poluarea din județul Iași

Respirăm un aer tot mai poluat. Autoritatile au luat masuri drastice pentru a combate poluarea si efectele negative pe care aceasta le-ar putea avea asupra sanatatii populatiei. Pana acum, Garda de Mediu Iasi a amendat primarul unei comune din judet pentru ca s-au inregistrat valori peste mediile normale ale poluarii.

Traficul auto, arderile de combustibili în instalaţii pentru încălzirea populaţiei, șantierele de construcţii și arderea necontrolată a deșeurilor sunt principalii factori care contribuie la depășirea nivelului de poluare din Iași. Pe baza datelor transmise zilnic de Agenția pentru Protecția Mediului Iași s-a constat că la nivelul comunei Ungheni s-a înregistrat un număr mare de depășiri ale indicatorului PM 10 motiv pentru care Garda de Mediu Iași l-a amendat pe primarul comunei cu 5.000 lei.

Avem probleme, trebuie rezolvate și insistat mai mult pe calitatea aerului pentru că de aici este și sănătatea noastră, a tuturor celor care locuim în acest oraș. Avem o problemă și la Ungheni o problemă mai deosebită datorită faptului din cauza drumurilor care nu sunt asfaltate și la stația respectivă am avut foarte multe depășiri și anul trecut, mai multe decât în 2018, 2019”, a declarat Gheorghe Bacușcă, comisar șef Garda de Mediu Iași

În urma abaterilor constate în comunele din județul Iași au fost luate mai multe măsuri.

„Având în vedere înregistrarea repetată de depășiri la indicatorul PM 10 în stația IS – 6 Ungheni (staţie de fond urban/trafic cu rolul de a monitoriza calitatea aerului în zona de graniţă cu Republica Modova), am impus Consiliului Judetean Iași măsura privind urgentarea demersurilor necesare reabilitării drumurilor de interes local din comuna Ungheni, în special în zona de amplasament a stației de monitorizare”, a transmis Garda de Mediu Iași într-un raport.

Totodată  pentru nerespectarea modului de marcare a zonei de protectie a stațiilor fixe de măsurare a caliății aerului, anul trecut au fost sanctionați cu avertisment primarii comunelor Aroneanu, Tomești și Ungheni.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!