Amenzi pentru ignorarea steagului roșu. Raed Arafat vrea ca turiștii care se pun în pericol să fie taxați

Cei care ignoră steagul roșu și intră în apa mării ar putea fi amendați dacă se pun în pericol și ajung să ceară ajutorul salvamarilor. Doar în ultima săptămână, șase oameni au murit înecați în Marea Neagră.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat la Euronews România că autoritățile caută soluții pentru a preveni astfel de cazuri, însă amenzile sunt foarte greu de aplicat pentru toți cei care ignoră avertismentele.

”Soluția aplicării amenzilor așa pentru oricine a intrat în apă va fi grea, dar o soluție de a aplica amenda celor care necesită a intervenția salvamarului când este arborat chiar și roșu. Asta poate să fie o soluție, pentru că persoana respectivă ai scos-o, ai salvat-o, dar o amendezi. Plata intervențiilor de urgență niciodată nu este o soluție să plătești intervenția de urgență. Amenda este ceva, dar intervențiile de urgență să fie plătite. Este foarte greu de făcut, plus că poate să ducă în u…
Informaţiile publicate de euronews.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Steagul roșu este un avertisment clar și ferm pentru turiști – să nu intre în apă. Avertizarea este valabilă însă și pentru salvamari, pentru că și viețile lor sunt puse în pericol atunci când sunt valuri mari și curenți puternici.

Gelu Vătămănescu, salvamar șef Eforie: ”Chiar dacă e roșu și pentru noi, intrăm în apă ajutăm, ne riscăm și noi viața pentru ei. Nu ai ce să faci, trebuie să intri, ei știu că tu ești pe mal, de asta intră în apă, dacă noi nu am fi pe mal, nu cred ar intra toți în apă. Nu se întâmplă nimic, ei continuă să stea în apă, noi suntem niște păcălici care fac tot posibilul ca să se întoarcă vii acasă. Cheamă poliția, dar de multe ori și poliția e neajutorată, ne spun nu avem ce să facem.

sursa euronews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *