Amenzi la Festivalul Untold, pentru nepurtarea măștii la concerte

untold

Autoritățile din Cluj Napoca au început să dea amenzi pentru nerespectarea măsurilor de siguranță sanitară la Festivalul Untold.

Asta după ce, în mai multe fotografii postate pe internet de la primele 2 zile de festival, se observă că din masa de spectatori, mii de oameni adunați în fața scenei de la Cluj Napoca, aproape nimeni nu purta mască de protecție împotriva covid 19, condiție asumată de organizatori la primirea aprobării pentru susținerea manifestării.

Dorina Duma, director-adjunct la Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj: ”Este obligatorie masca de protecție, este o condiție de participare la acest festival. Cei care asigură ordinea acolo, și organizatorii, au această obligație să vegheze la respectarea acestui lucru. Nu angajații DSP au obligația să stea printre e, ca să le pună masca. Este urât ce spuneți, dacă nu asigură acest lucru pe care l-au luat ca și angajament. Deci, din acest punct de vedere, organizatorii și cei pe care i-au angajat să asigure respectarea măsurilor, purtarea măștii, intrarea cu brățări, este răspunderea lor, nu a Direcției de Sănătate Publică. Sper să înțelegeți acest lucru, că nu direcția e lada de gunoi și totul trebuie aruncat în capul Direcției. Eu vă înțeleg, că nu e bine fără mască, dar nu este problema mea, sau a oamenilor din Direcție. Am controloat toate acele puncte din perspectiva respectării condițiilor igienico-sanitare, nu noi am autorizat Untold-ul, el vine autorizat de la București. Partea noastră este să verificăm respectarea condițiilor igienico-sanitare. Acuma, cu masca, este trecut în materialul prezentat când au primit aprobare, și pe care l-au prezentat și de la ședința de la prefectură, că anchetarea purtării măștii este în obligația lor. Acest lucru trebuie respectat și de cei care participă la festival, care trebuie să fie conștienți că pot primi sau răspândi virusul, dar este o măsură obligatorie pe care dânșii trebuie s-o respecte”.

Sursa: Europa FM