Amenzi de peste 24.000 de lei ieri, la Iași. Cele mai multe, pentru nepurtarea măștii

ungaria-amenzi-pentru-nepurtarea-mastii-de-protectie-in-teatre-cinematografe-si-sali-de-concerte-477227

În data de 15 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 260 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 175 de societăți comerciale şi 71 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 514 persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 92 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 24.600 de lei, dintre care 83 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Exemple:

1. Un bărbat de 48 de ani, din municipiul Iaşi a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020 deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o societate comercială, din municipiul Iaşi.

2. O femeie de 46 de ani, din municipiul Iaşi a fost sancţionată contravenţional conform Legii nr. 55/2020 deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o piaţă, din municipiul Iaşi.