Amenzi de 86.000 de lei aplicate de ANPC la Iasi. EcoPiata este obligata sa cumpere vitrine frigorifice noi la Piata Nicolina

In urma actiunilor de ieri ale ANPC au fost verificati un numar de 25 operatori economici.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC, au aplicat următoarele sancțiuni:

  • 10 amenzi contravenționale în valoare de 86000 lei
  • 4 avertismente si 17 invitatii
  • Oprirea temporara a prestarii serviciului până la remedierea tuturor deficiențelor.
  • Oprirea definitiva si retragerea din consumul cicuitului uman a produselor utilizate ca materie prima in fabricarea produselor de panificatie (drojdie, faina de grau), a produselor finite neconforme aflate la comercializare

Principalele abateri constatate sunt:

  • Depozitare necorespunzatoare a produselor aflate la comercializare
  • Materie prima utilizata fara principalele elemente de identificare si caraterizare
  • Neafisare informare ingrediente cu potential alergen
  • Neafisare pret pe unitate de masura
  • Vitrine neigienizate
  • Prezenta insectelor (gandaci) in spatiu de depozitare produse alimentare

A fost verificata Piata Nicolina, zona de magazine si hala de lactate administrata de Ecopiata din subordinea Primariei Iasi din incinta pietei unde s-au constatat abaterile:

-vitrine frigorifice neigienizate, prezenta ruginii, resturi de alimentare, urme de scurgeri din alimente uscate, fara monitorizarea temperaturii de depozitare

-tarabe din metal cu geamuri puse la dispozitia producatorilor cu ruginaturi, neigienizate, pline de praf, fara a fi asigurate conditiile de temperatura depozitare produse lactate acestea fiind comercializate la temperatura mediului ambient din incina halei, aproximativ 17 grade in loc de 0_4 grade Celsius

– a fost dispusa masura de oprire temporara de la utilizare pana la igienizare a vitrinelor frigorifice

– in termen de 3 luni sa se doteze hala de lactate cu vitrine frigorifice noi pentru toti producatorii din incinta

– igienizarea generala a halei de lactate

In incinta pietei Nicolina a fost dispusa masura de suspendare a activitatii pana la remedierea deficientelor constatate la Carmenangeria SC Petrisor Mihai Construct SRL deoarece se uiliza in transarea carnii un trunchi din lemn neigienizat, cu fisuri care prezentau aglomerari resturi din carne.

La brutariile FLORISIM SRLsi Tehnomex SRL principalele abaterile întâlnite au fost:

  • Utiliajele utilizate in procesul de productie neigienizate
  • Paviment cu sparturi, fisuri in placile de gresie
  • Tavanul si peretii neigienizati cu impuritati, calorifer ruginit
  • tavile folosite sunt confectionate din tabla cu acumulari consistene de grasimi arse si impuritati.
  • Produsele finite depozitate pe rafturi si tavi neigienizate
  • Produs din branza cu grasimi vegetale cu DDM depasita, expirat 14.03.2025
  • Preparate din carne uilizate in preparare specialitate  fara principalele elemtente de identificare si caracterizare
  • Rastelele pentru depozitarea painii ruginite si neigienizate
  • Masa utilizata in modelarea aluatului este confectionata din lemn de esenta moale astfel exista riscul de desprindere aschii
  • Nu exista spatiu destinat depozitarii ustensile de curatenie, acestea fiind depozitate in diverse locuri din spatiu de productie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *