Amenzi de 75.000 lei date de Corpul de Control al primarului

În urma controalelor făcute în perioada 3 ianuarie – 1 februarie 2019 la agenţi economici – persoane fizice şi juridice, inspectorii municipalităţii au întocmit 66 de procese verbale de contravenţie soldate cu amenzi care au totalizat suma de 74.920 de lei.

Reprezentanţii Serviciului Corp Control Primar au aplicat opt amenzi în sumă de 34.400 de lei pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare sau nerespectarea obiectului de activitate, respectiv pentru lipsa vizei autorizaţiei. De asemenea, patru amenzi în valoare totală de 10.000 de lei au fost acordate pentru nerespectarea unor somaţii de ridicare a unor autovehicule de tonaj mare parcate pe domeniul public, iar nerespectarea obligaţiei de spălare a vehiculelor la ieşirea din şantier, conform HCL 321 / 2017, a fost sancţionată cu șapte amenzi în sumă de 14.000 de lei.

O amendă de o valoare semnificativă, 2.500 de lei, a fost aplicată pentru refacerea necorespunzătoare a domeniului public, ca urmare unei intervenţii la reţeaua de gaz (str. 14 Decembie nr. 3).

În fine, nu mai puţin de 46 de amenzi în valoare totală de 14.020 de lei le-au primit cei care nu au respectat obligaţia de degajare a zăpezii din dreptul proprietăţilor sau blocurilor administrate.

În aceeaşi perioadă inspectorii municipalităţii au emis 14 somaţii vizând prezentarea actelor de funcționare ale agenţilor economici şi 17 somaţii pentru ridicarea unor autoturisme abandonate sau a unor autovehicule de tonaj mare staţionate pe domeniul public.

De asemenea, au mai fost emise câtre o somaţie pentru prezentarea documentelor de predare a amplasamentului unei lucrări la reţeaua de apă la parametrii iniţiali (str. Prof. Inculeţ), refacerea domeniului public ca urmare unei intervenţii la reţeaua publică de gaz (str. 14 Decembrie nr. 3), precum şi ridicarea de pe domeniul public a molozului rezultat din lucrări de construire (bd. Primăverii nr. 21).