Amenzi de 45.000 de lei pentru o primărie din județul Suceava, pentru gunoi aruncat pe câmp

O primărie din județul Suceava a început anul cu amenzi din partea comisarilor Gărzii de Mediu. Este vorba de Primăria Păltinoasa, care are de plătit 45.000 de lei după ce o publicație online a postat marți, 2 ianuarie, imagini cu gunoaie aruncate pe un câmp din comună.

”Întrucât s-au constatat abandonări/depozitări neconforme de deșeuri în amestec – deșeuri din construcții, deșeuri voluminoase, deșeuri menajere și deșeuri reciclabile (PET-uri, mase plastice, deșeuri metalice), în sarcina autorității administrației publice locale a unității administrativ-teritoriale comuna Păltinoasa s-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 45.000 de lei, în baza legislației în vigoare privind regimul deșeurilor, totodată fiind impuse măsuri de salubrizare a amplasamentului, concomitent cu valorificarea și/sau eliminarea, după caz, a tuturor deșeurilor abandonate neconform”, se arată într-o postare a Gărzii de Mediu Suceava.

Trebuie spus că după materialul video apărut în mediul online, reprezentanții Primăriei Păltinoasa s-au autosesizat, iar miercuri, 3 ianuarie, au demarat acțiuni de salubrizare, cu angajați ai instituției, cât și prin persoane beneficiare ale prevederilor Legii nr. 416/2001. La acțiunea au participat circa 40 de persoane ce efectuau colectarea selectivă a deșeurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *