Amendamentul lui Petru Movila a fost aprobat

foto_Petru_Movila

Necesități pentru ieșeni

Amendamentul deputatului Petru Movilă privind alocarea a 9,4 milioane lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Tg. Neamţ – Ungheni – Iaşi, parte din Autostrada Iaşi – Tg.Mureş a fost inclus în proiectul legii de buget pentru anul 2020, asumat în Parlament de către Guvern.

Întrucât bugetului anului viitor nu prevedea decât alocarea de fonduri din credite de angajament şi credite bugetare pentru tronsonul Tg, Mureş – Tg.Neamţ, parlamentarul ieşean a depus amendamentul necesar pentru finanţarea integrală a studiilor de fezabilitate pentru toate cele trei tronsoane.

Parlamentarul ieşean a solicitat şi abrogarea Hotărârii nr. 357/2018 privind aprobarea Listei proiectelor strategice de investiții care urmează a fi pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză, în care se regăseşte şi Autostrada Tg. Neamţ – Iaşi – Ungheni.

Acest HG prevede că acest tronson al Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş se va face prin parteneriat public – privat iar cheltuielile necesare se vor suporta din bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoza.