Amenda de 20.000 euro primita de o firma din Botosani din partea Garzii de Mediu

Un operator economic din județ s-a ales cu o amendă uriașă din partea Gărzii de Mediu. Totodată acestuia i-a fost anulată autorizația de mediu. Pentru neconformitățile constatate comisarii de mediu au aplicat două sancțiuni principale în cuantum de 105.000 lei.

Totul a ieșit la iveală în urma unui control al Gărzii de Mediu Botoșani la operatori economici care desfășoară activitatea de extracție a pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei și a minereurilor, extracția pietrișului și nisipului, extracția argilei și caolinului, inclusiv în scopul amenajarii iazurilor piscicole. 

Astfel,  o echipă mixtă cu reprezentanți ai reprezentanți ai Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani s-a constat că un operator economic a demarat activitățile de extracția pietrișului și nisipului fără a deține autorizație de mediu și autorizație de gospodarire a apelor.

Pe amplasament a fost identificat un excavator cu senile și cupă tip și un depozit temporar de agregate minerale. A fost identificată decopertarea unei zone de exploatare și depozitarea solului vegetal pe teren dat spre folosință conform contractului de locațiune, în imediata vecinătate a suprafeței exploatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *