Ambuteiaje noi si vechi

Iasi

Odata cu inceperea scolii au revenit la moda ambuteiajele, pe majoritatea bulevardelor mari din oras. Primaria cauta in continuare solutii pentru decongestionarea traficului. Un proiect vizeaza construirea unor noi pasaje in zona Podu Ros din Iasi. De asemenea, zona Granit si intersectia soselei Bucium cu bld. Poitiers vor fi modificate.

„La ora actuala cel  mai arzator punct este intersectie soselei Bucium cu Bld. Poitiers. Toate aceste zone sunt permanent in atentia noatra, au existat tot felul de modificari, s-au creat benzi de viraj la stanga daca ne referim la intersectia soselei Bucium cu Poitiers. Incercam sa simulam o altfel de intersectie in zona Podu Ros si anume sa renuntam eventual intr-un viitor la acel rond, el nu este sens giratoriu din punct de vedere a circulatiei , este doar un rond”, a declarat Radu Botez, viceprimar Iasi.

Semafoarele cu galben intermitent existente pe strazile Iasului vor fi puse in functiune.

„Primele care vor functiona sunt in zona Podului de Piatra. Va incepe sa functioneze semaforul pe directia Nicolae Iorga – Podu de Piatra, este o trecere de pietoni acolo la intersectia cu Soseaua Nationala. Va avea un timp de rosu doar de 20 de secunde pentru a permite virajul la stanga pentru cei care vin din rondul de la Podu de Piatra. Vor porni semafoarele la intersectia Soseaua Nationala cu Bulevardul Cantemir. Acolo vor exista doar 2 timpi de semforizare pentru viraje la stanga”, a declarat Radu Botez, viceprimar Iasi.

Un alt proiect important al Primariei va avea in vederea modernizarea liniilor de tramvai in Tudor Vladimirescu. Lucrarile se vor desfasura doar noaptea.

„Lucrarile ar trebuie sa inceapa imediat. Se va lucra numai noaptea, va fi o deviere a traficului greu, pentru ca zona respective era afectata si de trafic greu si pe strada Vasile Lupu, ziua lucrarile vor fi oprite” a completat Radu Botez, viceprimar Iasi.