Ambulatoriul IRO va fi modernizat
Tot mai multi pacienti cu afectiuni oncologice se prezinta la Institutul de Oncologie din Iasi. Astfel, managementul spitalului a suplimentat numarul medicilor si a introdus specialitati noi precum Endocrinologie si Terapie cu iod. In urma solicitarilor tot mai frecvente a pacientilor dar si a lipsei spatiilor din amubulatoriu, Institutul Regional de Oncologie a accesat o finantare prin PNRR, Componenta-12 Sanatate. Astfel ca, astazi, IRO Iasi a anuntat intr-o conferinta de presa, scopul si obiectivele noului proiect, Onco Serv, servicii de calitate in regim ambulatoriu, prin care unitatea va fi modernizata si dotata cu echipamente de ultima generatie, facilitand astfel, accesul unui numar mai mare de pacienti.
Ambulatoriul din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iasi va fi modernizat. Numarul ridicat de pacienti, spatiile insuficiente pentru desfasurarea activitatii medicale si echipamentele vechi au facut ca managementul spitalului sa gaseasca solutii pentru reabilitarea acestuia. Proiectul va dura aproximativ un an si jumatate si va oferi pacientilor cele mai bune conditii pentru investigatii.
Mirela Grosu, Manager Institutul Regional de Oncologie
Avem peste 100 de medici primari si specialisti care consulta pacienti oncologici sau pacienti cu suspiciune de boala oncologica si atunci trebuie sa le asiguram toate conditiile in ceea ce priveste spatiul si dotarea. Institutul Regional de Oncologie deja are 12 ani de functionare, spatiile actualului ambulatoriu sunt supraaglomerate, climatizarea nu mai face fata, cabinetele sunt insuficiente, am introdus in structura specialitati noi. Si atunci ne trebuie spatii dotate decent.
Desi functioneaza de peste un deceniu, unitatea medicala a inceput sa aiba echipamente uzate care trebuie inlocuite cu cele de ultima generatie.
Mirela Grosu, Manager Institutul Regional de Oncologie
40% din fonduri sunt dirijate pentru lucrari de igenizare, modernizare a zonei de ambulatoriu iar 60% pentru dotare cu echipamente medicale. Sunt doua computere tomograf, unul il va inlocui pe cel din Institut care este tot mai des reparat si unul va fi instalat la centrul de screening.
Lucrarile de reconsolidare si modernizare vor fi ample si vor schimba complet imaginea spatiilor ambulatoriului.
Adam Liliana, Manager de proiect
Reabilitarea spatiilor din ambulatoriu constau in inlocuirea tamplariilor interioare, cat si a tavanelor false de pe holuri, inlocuirea centralei de tratare a aerului deoarece este subdimensionata si nu face fata, refacerea si extinderea instalatiei de curenti slabi ai instalatiei sanitare, a pavimentelor.
Managementul Institutului Regional de Oncologie isi doreste ca pacientii care ii trec pragul sa primeasca servicii de calitate si sa fie salvate la timp.