Ambulanțierii protestează azi la Iași

ambulanta

Salariaţii din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Iaşi vor protesta astăzi, începând cu ora 10, faţă de lipsa de reacţie a Guvernului vis-a-vis de nemulţumirile exprimate de angajaţi în legătură cu lipsurile cu care se confruntă serviciile publice de ambulanţă.

Ambulanțele vor circula astăzi prin oraș, purtând un afiș cu „PROTEST NAŢIONAL”.

Întregul protest se va desfășura la București în fața Ministerului Sănătății și Guvernului.

„Protestul revendică nemulțumirile personalului Serviciului Public de Ambulanță, acestea ar fi: lipsa achiziționării în ultimii trei ani a ambulanțelor, a autosanitarelor. IGSU și DSU nu au mai făcut demersurile necesare, din punctul nostru de vedere, ca noi să primim acele ambulanțe care ne-au fost promise. Lipsa acestor ambulanțe se va observa în această iarnă când mașinile care au depășit 800.000 de kilometri nu vor mai face față, ăsta ar fi unul din motive. Al doilea motiv ar fi tergiversarea și amânarea aplicării legii 5, privind statutul personalului de intervenție. S-a amânat printr-o ordonanță până la sfârșitul anului, intențiile, din sursele noastre, spun că se vor amâna în continuare. O altă revendicare ar fi revizuirea salariilor asistenților medicali din Serviciile de Ambulanță ”, a declarat Gheorghe Brişcaru, liderul de sindicat din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi.

Potrivit liderului de sindicat, în acest moment, parcul auto al Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Iaşi are 63 de autosanitare, în condiţiile în care necesarul ar fi de peste o sută, având în vedere că judeţul Iaşi este, după Bucureşti-Ilfov, al doilea ca număr de solicitări anuale la Ambulanţă.