Ambulanţele fac coadă la UPU şi Spitalul de Boli Infecţioase

ambulanta

Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe ‘Sf Spiridon’ din Iaşi şi cea similară de la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Sf Parascheva’ din Iaşi au atins capacitatea maximă pentru bolnavii cu Covid-19, ambulanţele fiind nevoite să aştepte la rand ca să îşi lase pacienţii.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ‘Sf Parascheva’ din Iaşi, dr Florin Roşu, a anuntat ca această unitate medicală lucrează la capacitate maximă. Unitatea are o capacitate de 233 de locuri fiind singurul spital COVID de fază I din zona Moldovei, aici fiind aduse cazurile cele mai dificile.

Florin Rosu – manager Spital Boli Infecțioase:În momentul de față Spitalul de Boli Infecțioase lucrează la capacitate maximă îngrijind peste 200 de pacienţi confirmaţi pozitiv la COVID-19, cu forme medii spre severe, iar în cele două terapii intensive din spital sunt peste 17 pacienţi care au forme severe ale infecţiei cu SARS-CoV2. Mai mult decât atât, în fiecare pavilion din spital am creat anumite zone pre terapie, cum le-am spus noi, în care medicii de la ATI au în îngrijire şi monitorizare pacienţi posibili pentru terapie intensivă. Strategia de operaţionalizare continuă a paturilor de terapie intensivă, strategia de operaţionalizare continuă a paturilor cu pacienţi care au forme COVID-19 cu forme medii spre severe nu este o strategie corectă din punctul meu de vedere”.

Medicul șef UPU-SMURD Iasi, Diana Cimpoesu a precizat că mai multe ambulanţe cu pacienţi pozitivi la COVID-19 sunt în curtea Spitalului de Boli Infecţioase şi niciun spital nu-i poate prelua. Aceasta a precizat că este necesar suportul Spitalului Militar şi creşterea capacităţii la celelalte spitale. Apelurile de acasă de la pacienți continuă să vină în dispecerat, iar în UPU nu se mai pot prelua decât trei – patru pacienţi gravi.