Ambulanță nouă pentru transportul neonatal la Maternitatea Cuza Vodă

O autospecială medicala, destinata exclusiv transportului nou-nascutilor, va ajunge la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie ”Cuza Vodă”. Reprezentantii unitatii medicale au semnat contractul cu castigatorul licitatiei, acesta urmand să echipeze și să doteze ambulanța conform solicitărilor, astfel încat, sa ofere cele mai bune condiții medicale și de transport.

Valoarea totală a contractului este de 1,4 milioane de lei cu TVA, fondurile fiind asigurate din bugetul Consiliului Județean. Autospeciala de neonatologie asigura transportul nou-nascutilor in condiții de terapie intensiva, iar pentru aceasta este nevoie de incubator, ventilator, echipament complex de monitorizare și administrare a tratamentelor.

Ambulanta folosita pana acum are peste 15 ani vechime. În fiecare an, cu aceasta au fost transportați, in condiții speciale, in medie, 350 de copii. La maternitatea ieseana ajung toate cazurile grave de prematuritate din regiunea Moldovei, Secția Clinică Neonatologie II gazduind cea mai mare unitate de Terapie Intensivă Neonatală din România.