“Ambulanta copiilor”, un proiect dedicat micutilor in suferinta

ambulanta copii

Serviciul Voluntar de Ambulanță a inițiat un proiect numit „Ambulanța copiilor”, prin care își doreşte să achiziționeze o ambulanță cu ajutorul căreia să transporte copiii bolnavi la spital și de la spital acasă.

Obiectivul principal este de facilita copiilor bolnavi vizitele obișnuite la spital, cât și de a-i transporta în cazul unor situații de urgență. Uneori devine foarte dificil pentru un copil care suferă de o boală cronică să călătorească în transportul public după ce a stat de-a lungul zilei la cozi lungi pentru a-şi face analizele sau după ce a urmat o sesiune de chimioterapie dureroasă.

“Întrucât Serviciul Voluntar de Ambulanță este alături de copiii cu nevoi speciale, le oferă de asemenea, servicii de ambulanță în cazuri de urgență întrucât avem colaborare cu diferite adăposturi de noapte și spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași. Transportul obișnuit al copiilor cu cancer se va face în fiecare miercuri și vineri. Ambulanța noastră va ajuta copiii ce urmează tratament medical pentru cancer, transportându-i acasă, astfel încât să nu fie nevoiți să meargă cu transportul public după o sesiune de chimioterapie epuizantă. De asemenea, vom continua să mergem împreună cu Direcția de Sănătate Publică în zonele rurale pentru a realiza campanii de informare comunitară cu scopul de a conştientiza importanța vaccinării copiilor și rolul vizitelor periodice la medic, în prevenirea mai multor boli și menținerea unei copilării sănătoase. Redirecționează gratuit 2% din impozitul pe venit către Serviciul Voluntar de Ambulanță și împreună putem salva și schimba vieți”, a declarat Marius Benchea, coordonatorul Serviciului Voluntar de Ambulanţă.

Costurile inițiale ale proiectului sunt estimate la 20.000 euro, în timp ce costurile de funcționare sunt cifrate la 2.500 de euro pe lună.

Pentru mai multe detalii, Serviciul Voluntar de Ambulanţă poate fi contactat la numărul de telefon 0757644211 – Doina Grosu, coordonator Departament Fundraising.