Ambrozia face ravagii la Iasi. Val de sesizari la Prefectura si Directia Agricola

ambrozie

Tot mai multe cazuri si din ce in ce mai severe se prezinta la Unitatile de Primire Urgente ale spitalelor din Iasi. In fiecare zi, 2-3 pacienti au nevoie de tratament de urgenta dupa expunerea la praf, polen sau alte substante utilizate la curatenie.

„Pentru prima data sa nu faci o alergie, ar trebui sa nu intri in contact cu alergia. Asa ca, in zonele in care remarcati ca exista orice tip de alergen, mai ales ca e perioada in care exista praf, despre solutii utilizate la curatarea apartamentelor sau insecticide. Incercati sa nu intrati in contact cu ele sau daca trebuie sa o faceti sa va asigurati ca exista ventilatie corespunzatoare si sa va asigurati masurile de protectie elementare: masca, manusi, astfel incat sa nu se declanseze o reactie alergica semnificativa”, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic primar medicina de urgenta.

Exsta insa si cateva solutii ce va pot feri de expunerea la alergeni si pot impiedica dezvoltarea unor forme clinice severe.

„In aceste cazuri adrenalina este regina si acel mod simplu de administrare, adrenalina injectabila trebuie sa stie a fi folosit si de cel care are o alergie si de cei din jur. In cazul acesta, luati-va medicatia cronica, consultati alergologul, aveti grija sa nu faceti variatii de medicatie doar pentru ca ati citit pe Google sau ce v-a spus vecina de la colt. In aceste conditii sun convins ca veti trece mai usor peste aceasta perioada  extrem de dificila”, a completat Tudor Ciuhodaru, medic primar medicina de urgenta.

Mai nou, la Iasi, ambrozia face ravagii si zeci de persoane afectate au sesizat Prefectura si Directia Agricola.