Ambasadorul Germaniei i-a vizitat pe elevii scolii “Hansel und Gretel” din Iasi

Sharing is caring!

Pe data de 5 decembrie Școala Primară „Hänsel und Gretel” Iași a avut onoarea de a primi vizita Excelenței Sale, domnul ambasador al Germaniei la București, Cord Meier- Klodt.

Acesta a vizitat cele două sedii situate în Parcul Copou, în complexul „Exclusive Residence” și și-a exprimat bucuria de a lua contact cu instituția de învățământ școlar și preșcolar cu program intensiv de predare a limbii germane.

Domnul Cord Meier-Klodt a interacționat în limba germană cu elevii și preșcolarii de la „Hänsel und Gretel”, care au pregătit și un scurt moment artistic pentru acesta. Elevii au fost deosebit de încântați să discute cu domnul ambasador și să îi prezinte diferite obiceiuri și tradiții germane pe care școala noastră le celebrează an de an: Oktoberfest, Sankt Martin, Sankt Nikolaus etc.

Vizita domnului ambasador al Germaniei a fost precedată, cu o lună în urmă, de vizita unei delegații germane din Düsseldorf. În contextul încheierii parteneriatului între orașele Iași și Düsseldorf, pe 1 noiembrie Școala „Hänsel und Gretel” i-a avut drept oaspeți pe reprezentanții Deutsch-Rumänischer Kulturverein și Theatergemeinde Düsseldorf.

Prin aceste evenimente și vizite de seamă, Școala Primară „Hänsel und Gretel” își reafirmă poziția în cadrul comunității culturale a orașului Iași, ca unica instituție de învățământ preuniversitar cu program intensiv de predare a limbii germane.

shares