Am noroc! Uite, Barza!

foto_barza

9.352 de români au descărcat aplicația „Uite, Barza” și au contribuit la numărarea populației de berze albe din România, în cei doi ani de când se desfășoară proiectul de numărare a berzelor albe, implementat de Societatea Ornitologică Română cu sprijinul companiilor Enel din România.  În total, anul acesta au fost numărate 10.238 de păsări, spre deosebire de cele 8.241 de anul trecut.

Numărătoarea de anul acesta a avut loc în perioada 25 iunie-31 iulie și a contabilizat 3.000 de cuiburi de barză albă în toată țara, dintre care 1.676 sunt cuiburi noi, care nu mai existau în nicio bază de date.

În cele 3.000 de cuiburi recenzate în 2018 au fost numărați și puii. Există un total de 5.311 pui numărați, rezultând o medie de 2,58 pui la un cuib. Cel mai mare număr de pui numărați într-un cuib de barză a fost 6 (șase), la nu mai puțin de opt cuiburi din localități diferite.

Anul acesta, cele mai surprinzătoare semnalări ale campaniei “Uite, Barza!” aufost două cuiburi de barză noi care se regăsesc în București, primele de acest gende până acum.